Vi tilbyr nå solceller til konkurransedyktige vilkår til både næring og privat! LES MER

Hydro

Norges største propankunde valgte Flogas som leverandør!

Hydro i Årdal er Norges største forbruker av propan. Vi i Flogas er stolte over å få være deres leverandør av denne gode energikilden.

Her kommer mer tekst

På et idyllisk sted langt inn i Sognefjorden driver Norsk Hydro et aluminiumsverk. Hjørnesteinsbedriften i Årdal har vært i sving siden 1948, og ble etablert der for å kunne ha god tilgang på kraft fra fossene i Tyinfallene. Hydro er i dag et verdensomspennende konsern og blant verdens største innen aluminiumproduksjon.

Produktene de lager finner du blant annet på innsiden av juicekartonger, i form av et tynt lag med aluminium. Aluminium er et metallisk grunnstoff med fantastiske kvaliteter, og brukes i svært mange produkter vi omgir oss med i hverdagen. Aluminium er også svært godt egnet for gjenbruk. Faktisk er det slik, at av alt aluminium som noensinne er produsert, er omtrent 75 prosent fremdeles i bruk.

Hydro i Årdal har et stort energibehov, og er Norges største forbruker av propan. Vi i Flogas er stolte over å få være deres leverandør av denne gode energikilden. Propanen brukes i hovedsak til å bake karbon som skal bli til anoder, som igjen er et produkt de trenger ved alle Hydros smelteverk i Norge. De bruker også denne gassen til å forvarme ovner som støper aluminium. Når den flytende aluminiumen på ca. 900 grader helles inn i en ovn, må den være god og varm i forkant for at støpingen skal fungere best mulig.

Det er viktig for Hydro å benytte bærekraftige løsninger med så lav miljøpåvirkning som mulig. Med Flogas sin løsning gikk leveransene av propan til Årdal over til tankbiler fremfor forsyning med båter. Dette medførte at miljøutslippet i distribusjonskjeden ble redusert, da miljøavtrykket med bil er lavere enn båt. Propan er i tillegg en svært effektiv energikilde med lave utslipp, og for Hydro Årdal innebærer bruken av denne energikilden nå en ytterligere optimalisering av innsatsen.

Vi i Flogas er ekstra glade over tilbakemeldingen der Hydro melder at den nye løsningen fungerer svært godt. Dette gjelder både den forenklede innforsyningen av propan samt etterlevelse av HMS, der tankbilsjåførene har høy kompetanse og god forståelse av sikkerhet. Det er en ære å få være med i verdikjeden til et av de virkelig store norske industrieventyrene.

Hvorfor?

Vivamus suscipit tortor eget felis porttitor volutpat. Curabitur aliquet quam id dui posuere blandit. Quisque velit nisi.

Andre referanser

Gunnar Delviken
Start video

Gartner Delviken AS

kims-products
Start video

Kims valgte propan fra Flogas

Vippa 2
Start video

Miljøgass fra Flogas på Vippa

flogas-mennesker

Klar for en prat?

KONTAKT

Be om tilbud eller ring oss direkte

Vi vil ha fornøyde kunder og hjelper deg med alt du måtte lure på om oss og våre produkter.

Bestilling

Velg produkt nedenfor

Beställning​

Biogas

Som kund hos Flogas behöver du inte bekymra dig över hur eller när du skall beställa biogas.

Flogas levererar all komprimerad biogas per automatik till kund tack vare att vi håller koll på aktuell gasmängd hos just dig.

Kontakta oss på Flogas om du har frågor om hur det går till.

Fördelar

Flogas HVO

Beställning

Välj produkt nedan

Hvem bør velge Miljøgass?

Alle som kjøper gass fra Flogas og som:

Fordeler

Flogas HVO

Fordeler

Flogas VS

Fordeler

Flogas XO

Fordeler

Propan